Camjo

Als redacteur op de buitenlandredactie werd ik meerdere malen ingezet als camjo voor het NOS Journaal in het buitenland. Vaak ging ik mee als cameraman/producer voor een van de correspondenten of verslaggevers. Camjo draaien is vrijwel altijd goedkoper. Hier een overzicht van enkele buitenlandklussen die ik als redacteur mocht doen:

Samen met Gert-Jan Dennekamp ging ik naar Polen voor verhalen over een corruptieschandaal rond Philips:Op IJsland werkte ik samen met Rolien Creton:

In Brussel maakten we rond de Europese verkiezingen een hele site. We draaiden veel, dit zijn maar een paar voorbeelden:


Als buitenlandredacteur had ik Spanje in mijn portefeuille, omdat ik dat land goed ken. Ik was er verschillende malen voor de NOS, voor het eerst rond de aanslagen van 11 maart 2004 in Madrid. Als camjo werkte ik veel later, met Rop Zoutberg aan deze reportage:

In Venezuela werkte ik verschillende malen met mijn voorganger, Marjon van Royen:In Mexico, vanwege de Mexicaanse griep, met Marjon van RoyenOp Cuba was ik meerdere malen, in 2008 alleen en als camjo. daarvan is dit terug te vinden: