Over mij

Sinds 1 januari 2013 ben ik correspondent Latijns-Amerika voor de NOS, met als standplaats São Paulo in Brazilië, de grootste stad van het zuidelijk halfrond. Ik ben beschikbaar als freelance journalist voor elk medium: ik kan radiomaken, filmen, monteren, schrijven en produceren.

Mijn journalistieke carriere begon ruim tien jaar eerder. Al een decennium lang schrijf, film en vertel ik verhalen over het nieuws. Bij voorkeur over Latijns-Amerika, het liefst in afwijkende vorm. Na mijn opleiding als historicus leerde ik het vak bij de lokale radio en mijn eerste journalistieke werkgever, persbureau ANP. Ik liep in Madrid stage bij El País en voelde me jarenlang thuis bij de NOS als journalist op de buitenlandredactie. Ik leerde daar editen op AVID en filmen. Al voor ik correspondent werd, was ik meerdere malen in Latijns-Amerika om verhalen te maken.

Neem via deze site contact met me op voor vragen. Lees korte overpeinzingen over Latijns-Amerika, bekijk en beluister reportages van mijn hand en kom vooral met tips en opmerkingen.

Curriculum Vitae Marc Bessems