Portfolio

Als correspondent Latijns-Amerika voor de NOS volg ik het nieuws uit dit continent: van het noorden van Mexico, tot aan het zuidelijkste puntje van Vuurland. Op mijn YouTube kanaal staat een volstrekt willekeurige selectie van TV reportages die ik de afgelopen jaren maakte voor het NOS Journaal en Nieuwsuur.

Ik maak vanuit Latijns-Amerika reportage’s voor het Journaal, Nieuwsuur, het Jeugdjournaal en andere programma’s van de NOS. Af en toe maak ik uitstapjes bij andere media, zoals bijvoorbeeld de Vlaamse publieke omroep VRT.

Als ‘camjo’ (camerajournalist, ook wel ‘videojournalist’, VJ) ben ik af en toe mijn eigen cameraman. Maar de laatste jaren werkte ik vrijwel uitsluitend met twee broers, de fantastische Braziliaanse cameramannen Pietro en Renato Varoli. Monteren doe ik altijd zelf (op AVID).

Uiteraard maak ik ook radio, en dat doe ik graag. Of het nou reportages zijn vanaf locatie, zogenoemde ‘tekst/quotes’ op afstand of live-gesprekken bij het Radio 1 Journaal, Nieuws & Co, Met Het Oog op Morgen of andere programma’s.

Schrijven kan ik ook, meestal voor de site van de NOS en af en toe voor andere opdrachtgevers. Voor ik correspondent werd, was ik jarenlang buitenlandredacteur voor het NOS Journaal, met Latijns-Amerika als specialisatie. In die functie maakte ik vooral items voor de televisiebulletins. Sinds 2008 ging ik daarnaast regelmatig als cameraman/producer op pad met correspondenten, in bijvoorbeeld Polen, Ijsland, Mexico of Venezuela.